Göran Hägg blev 68 år gammal. Foto: TTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Göran Hägg är död

Uppdaterad
Publicerad

Författaren och debattören Göran Hägg har avlidit 68 år gammal. Hägg har i många år medverkat i Sveriges Televisions program, bland annat Gomorron Sveriges nyhetspanel och På Spåret.

Göran Hägg blev hastigt sjuk i Italien i lördags och avled fyra dagar senare, onsdagen den 30 september. Det uppger familjen för SVT Nyheter. Han efterlämnar hustru och tre barn.

Hägg medverkade regelbundet i Gomorron Sveriges nyhetspanel och deltog senast för två veckor sedan.

– Det är med stor sorg vi har mottagit beskedet. Göran var en mycket uppskattad medlem i vår nyhetspanel. Han var omtyckt av både tittare och medarbetare. Göran var väldigt allmänbildad och han var ofta drivkraften och motorn i våra samtal. Han lämnar ett stort tomrum efter sig, säger Ewa Lundin, redaktör för SVT:s Gomorron Sverige.

Vinnare i På spåret

Göran Hägg har också varit deltagare i På spåret två gånger. 2007 vann han tävlingen tillsammans med sångerskan och konstnären Caroline af Ugglas.

Han var docent i litteraturvetenskap och har skrivit många böcker om retorik, bland annat Praktisk retorik och Retorik i dag. Han har också skrivit böcker om Italiens kultur och historia. Dessutom har han ägnat sig åt Sveriges och kyrkans historia och var även en flitigt anlitad föreläsare.

Göran Hägg vistades ofta i Italien och tilldelades där riddarorden Ordine della Stella d' Italia för sina insatser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer