Jenny Jägerfeld vinner Barnradions bokpris 2018.

Jenny Jägerfeld vinner Barnradions bokpris 2018

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Jägerfelds Comedy queen är en skildring av sorg och vänskap. Nu har romanen tilldelats Barnradions bokpris 2018 av en jury bestående av fem barn mellan 9 och 12 år.

Idag avslöjades att Jenny Jägerfeld vinner barnradions bokpris i radioprogrammet med samma namn. Motiveringen lyder:

”Med Comedy queen tar Jenny Jägerfeld med läsaren in i en berättelse om sorg, saknad och vänskap. Jenny Jägerfeld får läsaren att förstå det viktiga i att prata med varandra när livet är som svårast. Med ”funny bones” och en huvudkaraktär som berör, fångar Jenny Jägerfeld läsaren från första sidan.”

Barnjury

Juryn består av fem barn mellan 9 och 12 år från Rosengårdsskolan i Malmö. Under sommaren har barnen läst de fem böcker som nominerats och i dagens radioprogram ringde de själva upp Jenny Jägerfeld för att berätta att hon tilldelats priset.

– Jag är så himla himla glad! För mig betyder det otroligt mycket att det är just de här barnen som har valt ut min bok. Jag är oerhört hedrad över det, särskilt när det var så många andra bra böcker med, säger vinnaren Jenny Jägerfeld i ett pressmeddelande.

Jenny Jägerfeld är psykolog och författare. För boken Comedy queen har hon även nominerats till årets Augustpris i kategorin året svenska barn- och ungdomsbok.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer