Bokrecensent: Från hårdkokt till barnbok

Uppdaterad
Publicerad

Här ger bokrecensenten Magnus Utvik sina bästa boktips i Gomorron Sverige. Alltifrån en biografi till en hårdkokt, känslig svensk bok.

Imorgon spelar Argentina semifinal mot Holland och passande nog tipsar Magnus Utvik om en biografi om Messi som är skriven av Guillem Balague.

– Lionel Messi är Argentinas viktigaste spelare. Messi är 27 år och är utnämnd till världens bästa spelare fyra år i rad, senast var år 2012 då han gjorde fem mål i Champions League.

I boken skrivs det mycket om hans uppväxt i Argentina hos en väldigt fattig familj. Messi fick en diagnos på en hormonsjukdom och han var därför kort i växten. Idag är han en av världens mest rika och välavlönade spelare.

Från fotboll till katter

Vidare rekommenderar han en boken ”Sjukhuskatten Oscar” skriven av David Dosa. Han fortsätter även på katt temat, men med en barnbok, som heter ”Borttappat : katt, kompis, kalsong” skriven av Elin Lindell.

– Barnboken passar till barn i åldrarna sju till tio år. Det finns många roliga och bra illustrationer som även vuxna kan uppskatta, säger han.

”Kriminalromaner passar på sommaren”

Boken ”Zack” är skriven av Mons Kallentoft och Markus Lutteman och handlar om fyra kvinnor hittas brutalt avrättade i en lägenhet. En femte dumpas svårt stympad utanför Södersjukhuset. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar.

– Zack är en ung stockholmspolis och utreder fallet. Han lever ett dubbelliv, på dagarna är han på rätt sida av lagen och på kvällarna flyr han verkligheten med droger på klubbar, säger Magnus Utvik.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.