Skådespelaren Elisabeth Moss som Offred i tv-serien Handmaid's tale som började sändas ifjol. Foto: George Kraychyk/Hulu/AP/TT

Margaret Atwood skriver fortsättning på succéromanen

Uppdaterad
Publicerad

Läsarna har fått vänta i 33 år, men nu skriver Margaret Atwood på en fortsättning på sin moderna klassiker Tjänarinnans berättelse, som blivit en hyllad tv-serie under originalnamnet The handmaid's tale. Uppföljaren ska utspela sig 15 år efter Tjänarinnans berättelse, avslöjar den kanadensiska författaren i ett inlägg på Twitter.

Boken går under namnet The testaments och historien kommer att berättas ur tre olika kvinnors perspektiv, men det är oklart om första romanens huvudperson Offred kommer att vara en av dem. Atwood skriver att hon har inspirerats av läsarnas frågor när hon jobbat med berättelsen.

”Allt ni frågat mig om Gilead och hur det fungerar är inspirationen till den här boken. Nåja, nästan allt. Den övriga inspirationen är världen vi lever i”, säger Atwood i videon som följer med tweeten.

Tjänarinnans berättelse utkom år 1985 och är en dystopi som utspelar sig i det fiktiva landet Gilead, efter att kristna fundamentalister tagit makten. Den nya romanen har planerad utgivning i september nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.