Bob Dylan i Toronto 1980 Foto: Jean-Luc Ourlin

Ny Nobelreaktion från Bob Dylan

Uppdaterad
Publicerad

Fem dagar efter tillkännagivandet har Bob Dylan uppdaterat sin hemsida.
Under en flik om hans böcker står nu att sångaren är ”vinnare av Nobelpriset i litteratur”.

Fortfarande har Bob Dylan lämnat utmärkelsen okommenterad. Men i en uppdatering under natten finns nu åtminstone information om att sångaren är Nobelprisvinnare, vilket kan vara ett första tecken på att Dylan har accepterat priset.

Uppdateringen står inte under nyheter utan är tillagt där besökarna kan läsa om hans kommande bok ”Sångtexter 1961-2011”, vilket Aftonbladet var först med att rapportera.

Bob Dylans hemsida är nu Nobelprisuppdaterad, men än finns ingen kommentar från sångaren.

Sedan tillkännagivandet av årets Nobelpris i litteratur i torsdags har Svenska Akademien sökt kontakt med sångaren, utan att lyckas. Samma dag kom en tweet på sångarens officiella twitterkonto, där det kort konstaterades att Bob Dylan belönats med 2016 års Nobelpris i litteratur.

Fortfarande ingen kommentar

Själv har han däremot fortfarande inte kommenterat utmärkelsen alls, varken i något pressmeddelande eller under någon av de konserter som han just nu gör under sin turné i USA.

I går berättade Svenska Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius i Kulturnytt att de har slutat att söka Bob Dylan och ”sitter stilla i båten”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer