Patti Smith Foto: TT

Patti Smith släpper ny självbiografi

Uppdaterad
Publicerad

Patti Smith släpper en ny självbiografi.

Nu är det klart att boken ”M Train” kommer ut i oktober.

I boken ”Just kids” redogör musikern Patti Smith för sin vänskap med konstnären Robert Mapplethorpe. Biografin tilldelades 2010 års National book awards i USA, och låg på topplistor i Sverige.

Redan två år senare, 2012 hintade Patti Smith om att biografin kunde komma att få en uppföljare. Nu är det klart att så blir fallet.

Färdas mellan platser

”M Train” släpps den 6 oktober i USA, skriver Pitchfork.

Boken utspelar sig på 18 olika platser. Allt börjar på ett kafé i Greenwich village i New York, som Patti Smith besöker varje morgon. Beställer en kopp svart kaffe och skriver i sitt anteckningsbok. Läsaren kastas därefter mellan verklighet och fantasi, dåtid och nutid. Platser som Frida Kahlos hem i Mexiko, tillbaka till ett New York precis innan orkanen Sandy slår till och hemmet i Michigan med Patti Smiths man, gitarristen Fred Sonic Smith, innan han avled 1994.

Boken lär även innehålla bilder tagna av Patti Smith själv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.