Åsa Linderborg Visa alla (7)
Visa alla (7)

Enkät: Så tycker författarna om bokmässan

Uppdaterad
Publicerad

Kulturnyheterna har frågat författarna om deras upplevelser på Bokmässan.

Frågor:

1. I vilken gång i ordningen är du här?

2. Hur har mässan varit i år?

3. Vilket är ditt bästa mäss-minne?

4 Du blir chef för Bokmässan. Vad skulle du ändra på?

Göran Greider, journalist, författare.

1. Det finns ingen gång i ordningen, det finns ingen ordning alls. Kanske tjugonde gången. Då var det som tidskriftsredaktör – hårt arbete och mycket drickande. Så är det inte riktigt längre.

2. Den har varit väldigt bra. Men jag är inbokad på så mycket att jag egentligen mest hör min egen röst. Sen jagar man förgäves efter en kopp kaffe

3. Det var när jag såg serietecknaren Martin Kellerman på en Galago-fest för många år sedan. Det var innan han hade slagit igenom och han gick runt som en helt vanlig människa. Men jag stod där i vimlet och visste att han skulle bli stor.

4. Jag skulle vilja ha lite mer öppna boulevarder. Sen vill jag ha en skylt så man hittar tillbaka till hotellet och en rullstol som jag kan skjutsas runt i.

Klara Zimmergren, komiker, författare.

1. Som författare är jag här för första gången. Totalt kanske den fjärde.

2. Det är lite lyxigt och kul att vara den som pratar om sin bok. Men sen blir man trött och får ont i hålfötterna och allt det där.

3. Nja, jag har ett tragiskt minne att jag en gång gick runt här och trodde att ”här kan man väl ändå träffa lite kompisar och dricka lite vin och så”. Jag gick och gick och gick men träffade aldrig någon. Två dagar i rad gick jag hem helt misslyckad – uppklädd och fin som jag var.

4. Nej. Jag är helt nöjd.

Åsa Linderborg, kulturchef Aftonbladet, författare.

1. Åttonde gången tror jag.

2. Det är fantastiskt att som skribent och publicist få möta läsarna.

3. Det var när jag dansade med Klas Östergren för åtta år sedan. Det är den roligaste kväll jag haft.

4. Luften är jobbig. Sen är jag jävligt irriterad på att klockorna här inne alltid går fem minuter efter. Det gjorde de förra året också så jag har varit och klagat. Det är också lite trist att alla förlag alltid är placerade på samma ställe år efter år. Jag kan nästan inte hålla isär mina besök. Kasta om lite tack!

Jan Guillou, författare, journalist.

1. Är det sådana där idiotfrågor? Nä nä.

2.

3.

4.

Martina Haag, författare.

1. Tionde.

2. Det lite knasigt att jag är här i år eftersom jag inte har någon ny bok, har ju spelat in film hela året. Men sen när det drar ihop sig till bokmässa säger alla ”kom med” och då känns det ju lite kul ändå.

3. Oj favoritminne har jag inget riktigt. Men det är roligt att träffa läsare och kollegor. Man är så mycket i nuet här att du knappt vet vad som har hänt när du kommer hem.

4. Precis där jag säljer mina böcker är det ett rör som läcker så mina kunder blir blöta i huvudet. Det är väl det.

Ison Glasgow, musiker, författare.

1. Det är min första gång.

2. Det har varit bra! Men jag har inte riktigt vetat vad jag ska förvänta mig. Det är mycket människor och väldigt stort. Jävligt bra organiserat!

3. Jag har bara varit här i några timmar. Det bästa minnet är väl första intervjun i en monter där vi pratade om boken. Det är nytt och roligt.

4. Lite fler affischer med mitt ansikte. Haha. Nä, jag är imponerad.

Klas Östergren, författare.

1. Oj, jag vet faktiskt inte. Sjunde eller åttonde kanske.

2. Jag har haft väldigt kul, och väldigt mycket att göra. Man blir imponerad av publiken.

3. Det vet jag inte.

4. Ändra? Nej, det här är så bra det någonsin kan bli.

Sören Olsson och Anders Jacobsson, författare.

1. Sören: Trettionde gången faktiskt. Alla gånger tillsammans.

2. Sören: Det är fortfarande en väldigt vital och levande mässa. Det är häftigt att se att det är så många människor som är intresserade av litteratur.

3. Svår fråga. Men det är nog alla möten med folk, de som är här vill verkligen vara här.

4. Anders: Jag är som vanligt förbannad över att alla toaletter inte är unisex. Kvinnorna dominerar här och jag tycker verkligen synd om dem som måste stå i de här förbannade toaköer. Vi killar kan bara glida in som vi vill, fram med pitten och kissa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bok & Bibliotek

Mer i ämnet