Simon Stålenhag Foto: Fredrik Bernholm/Salomonsson Agency

Simon Stålenhags bok Passagen ska bli film i Hollywood

Uppdaterad
Publicerad

Den hyllade scifi-författaren och illustratören Simon Stålenhags nya konstbok Passagen ska bli film. Filmrättigheterna har nämligen sålts till Hollywood.

Regntunga dystopiska landskap och brutala maskiner: Boken Passagen släpptes så sent som i början av december. Och det efter en gräsrotskampanj som drog in över 3 miljoner kronor i somras.

Nu har Hollywood-baserade filmbolaget Russo Brothers Studios plockat upp den och med Det-regissören Andy Muschietti som förväntad regissör ska konstboken bli film.

Bröderna Joe and Anthony Russo som driver filmbolaget har bland annat regisserat flera Marvelfilmer.

–  De har kommit flera bud på filmen så de har fått stå på kö. Att jag valde just de producenterna är för att de var väldigt intresserade av boken, inte bara av bilderna i den, säger Simon Stålenhag till Dagens Nyheter.

Stålenhag själv kommer ha rollen som executiv producent.

– Vi är en stor grupp som skriver manus tillsammans. Vad gäller det estetiska finns ju visionen redan där, så det behövs ingen science fiction-visionär som ska regissera, säger han till DN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.