Stephanie Meyer på filmpremiär för ”The Twilight Saga: New Moon”. Foto: TT

Twilight-författare ger ut thriller för vuxna

Uppdaterad
Publicerad

Twilight-författaren Stephanie Meyer kommer ut med en ny bok i höst.

Och den här gången blir det en spionthriller för vuxna, om en hemlig agent som tvingas fly från regeringen.

Twilight-böckerna, som kretsar kring kärleken mellan tonåringen Bella Swans och vampyren Edward Cullen, skapade populärkulturell explosion bland tonåringar och unga vuxna när de kom i slutet av 00-talet.

Flera hundra miljoner böcker såldes, och filmadaptionerna gjorde huvudrollsinnehavarna Kristen Stewart och Robert Pattinson världsberömda.

Siktar på vuxna

Och nu meddelar seriens författare Stephenie Meyer att hon kommer med en ny roman i höst. Och den här gången riktar hon sig till en vuxen publik, med spionromanen ”Kemisten”.

I ett pressmeddelande lovar Meyers förläggare en tätt vävd handling centrerad kring en hemlig agent, som tvingas fly och gömma sig från sina forna arbetsgivare i regeringen eftersom de misstänker att hon vet för mycket, skriver Wall Street Journal.

”En annan sorts actionhjälte”

Meyer förklarar själv att boken föddes som ett kärleksbarn mellan hennes känsla för romantik och hennes besatthet av karaktärerna Jason Bourne och Aaron Cross i ”The Bourne Legacy”-filmerna.

Hon berättar också att hon blivit mycket fäst vid ”Kemistens” huvudperson under arbetets gång. ”Jag njöt mycket av att tillbringa tid med en annan sorts actionhjälte, en vars primära vapen inte är en pistol eller en kniv eller muskler, utan snarare hennes hjärna” skriver Meyer i uttalandet.

”Kemisten” kommer att släppas i USA den 15 november i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.