Foto: TT

Zlatan ger ut ny självbiografi

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic självbiografi Jag är Zlatan blev en av de största succéerna inom den svenska bokbranschen, med över 1,5 miljoner sålda exemplar och utgivning i 20 länder. Nu kommer fotbollsstjärnan med en uppföljare: Jag är fotboll, som ges ut i november.

Boken är skriven av Zlatan själv tillsammans med sportjournalisten Mats Olsson, och kommer enligt ett pressmeddelande fokusera mer på stjärnans fotbollskarriär än vad föregångaren gjorde, och mindre på Ibrahimovics privatliv. Från åren som underdog i Malmö FF, till framgångarna i Europa och slutligen flytten till Los Angeles och laget LA Galaxy. Det uppger Adlibris som gick ut med nyheten under måndagen.

Till skillnad från Jag är Zlatan är Jag är fotboll också en bilddriven biografisk berättelse, och är baserad på Mats Olssons intervjuer med Zlatan under tre års tid. Boken kommer utöver Zlatans egna perspektiv innehålla intervjuer med fotbollsspelare och lagkamrater till Zlatan som Paul Pogba, Patrick Vieria, Roland Andersson, Henrik Larsson och Thierry Henry.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.