Bonusfamiljen blir biofilm: ”Väldigt nöjda”

Uppdaterad
Publicerad

Med biopremiär 2 december och galapremiär under måndagen intar nu filmatiseringen av tv-serien ”Bonusfamiljen” nu den vita duken.

– Känns mer på allvar, säger Erik ”Jerka” Johansson som spelar karaktären Patrik.

Sedan 2017 har ”Bonusfamiljen” gått i fyra säsonger där vi fått följa huvudkaraktärerna Lisa (Vera Vitali) och Patrik (Erik ”Jerka” Johansson) som ständigt jobbar med att få ihop livspusslet efter varsin skilsmässa. Nu får långfilmen ”Länge leve bonusfamiljen” premiär. Handlingen tar vid tio månader efter slutet av säsong fyra och är regisserad av Felix Herngren.

– Det känns lyxigare att jobba med en långfilm och vi har haft mer tid för varje scen, det har känts väldigt mycket mer på allvar, säger Johansson.

Manusförfattaren Moa Herngren försäkrar att den som kollat på serien kommer känna igen många av karaktärerna som dyker upp i filmen.

– Absolut att man kommer känna igen dem, men vissa karaktärer får lite mer plats i filmen.

I klippet ovan kan du se vilka karaktärer Herngren pratar om och mer om vad filmen handlar om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.