Britney Spears anno 2008 (tv) och 2000. Foto: AP

Britney Spears blir teater

Uppdaterad
Publicerad

I höst blir superstjärnan och pop-fenomenet Britney Spears karriär dramatiserad på Turteatern i Kärrtorp i Stockholm.

Py Huss Wallin har skrivit manus och står även för regin. Pjäsen handlar om kvinnor i popindustrin med liknande öden. Allt gestaltas genom Britney Spears karriär.

Britney Spears slog igenom i slutet av 90-talet och har sedan dess har både hennes musik och privatliv varit hett stoff i medierna. I mitten av 00-talet jagades hon konstant av paparazzi-fotografer samtidigt som hon brottades med psykiska problem.

”Leave Britney alone”

Få har glömt bilderna när hon rakar av sig håret hos frisören, eller killen som blev viral när han skrek ”Leave Britney alone!”.

– Jag imponeras av hennes styrka att aldrig ge upp, trots att hon gång på gång bryter mot det som anses smakfullt och rätt. Britney är odödlig och hennes liv säger så mycket om vår tid, säger Py Huss-Wallin i ett pressmeddelande.

Premiär för ”Britney” blir det den 5 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.