Britney Spears/Advokat Mathew Rosengart i samband med ons Foto: NINA PROMMER/EPA/Chris Pizzello/AP/TT

Britney Spears nya advokat om förmyndarskapet: Ska bort

Uppdaterad
Publicerad

Britney Spears har anlitat en ny advokat som ska företräda henne i tvisten om förmyndarskapet. Advokaten, Mathew Rosengart, kräver nu att världsstjärnans far släpper kontrollen över dotterns liv omedelbart.

– Frågan kvarstår: varför är han inblandad?, säger Rosengart i samband med ytterligare en domstolsförhandling i fallet.

En domstol i Los Angeles godkände på onsdagskvällen svensk tid att den tidigare federala åklagaren Mathew Rosengart för Britney Spears talan i den uppmärksammade konflikten.

Pappa Jamie Spears har haft kontroll över sin dotters liv sedan 2008.

– Vi kommer att agera snabbt och aggressivt för att få honom avlägsnad, säger Rosengart till ett pressuppbåd utanför domstolen, enligt AFP.

Det var den 23 juni som Britney Spears för första gången talade offentligt om sin syn på förmyndarskapet. Under ett 20 minuter långt vittnesmål berättade hon detaljerat om sin situation och anklagade sin pappa för att han bland annat ska ha förbjudit henne från att skaffa fler barn och att hon tvingas ta det starka läkemedlet litium mot sin vilja.

Vill polisanmäla sin pappa

Vid onsdagens förhandling återupprepade Britney Spears, som deltog per telefon, sitt krav på att slippa faderns förmyndarskap och få tillbakla kontrollen över sitt liv. Hon framförde också att hon vill se en brottsutredning av Jamie Spears agerande

– Jag vill polisanmäla min far för missbruk av förmyndarskapet, säger hon.

Jamie Spears har sedan tidigare tillbakavisat anklagelserna via sitt juridiska ombud Vivian Thoreen.

Britney Spears framträder i rätten – här är alla turer i #Freebritney 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.