Foto: TT

”Bron”-stjärna lämnar serien

Uppdaterad
Publicerad

Kim Bodnia, som gör den danska huvudkaraktären, är så missnöjd med ”Brons” manus att han har valt att lämna serien.

Förra hösten satt i snitt 1,3 miljoner tittare framför tv:n varje söndag för att följa polisjakten på de miljöterrorister som satt skräck i hela Öresundsregionen.

I slutet av september inleds inspelningarna av tredje säsongen av ”Bron”.

Men Sofia Helins karaktär Saga Norén får klara sig utan sin danske parhäst Martin Rodhe, spelad av Kim Bodnia. Anledningen är att skådespelaren lämnar serien.

”Olika uppfattningar”

– Vi har haft olika uppfattningar om säsongens innehåll. Kim Bodnia var inte nöjd med hur rollkaraktären utvecklades. Det är tråkigt att det blev så men man får gå vidare och acceptera det, säger Anders Landström, producent på filmbolaget Filmlance som gör serien tillsammans med det danska bolaget Nimbus, till Sydsvenskan.

Manusförfattaren Hans Rosenfeldt och hans kollegor var till stor del klara med manuset när beskedet kom och får nu skriva om det.

– Vi har massor kvar att berätta om Saga Norén. Nu kan vi också bjuda tittarna på nya spännande karaktärer i Brons värld och utveckla deras relationer till varandra. Säsong tre känns otroligt lustfylld att arbeta med och jag törs lova att ingen kommer att bli besviken, har Hans Rosenfeldt tidigare sagt till SVT.

Igår prisades ”Bron” i Kanada och imorgon har både serien och skådespelarna chans att vinna utmärkelser för bästa dramaserie respektive bästa manliga och kvinnliga skådespelare på tv-mässan i Monte Carlo.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.