Många köade för att köpa nya numret av Charlie Hebdo efter terrorattacken i januari. Det nummer som kommer ut på svenska är numret som gavs ut innan attentatet.

Charlie Hebdo får säkra lokaler

Publicerad

Satirtidningen Charlie Hebdo började på tisdagen att flytta till nya och säkrare kontorslokaler i Paris. Redaktionen har sedan terrorattacken i januari, då tolv personer sköts ihjäl, hållit till i dagstidningen Libérations lokaler.

Trots att upplagan för Charlie Hebdo har stigit till över 300 000 exemplar har tidningen drabbats av flera bakslag den senaste tiden.

Den kände satirtecknaren Rénald Luzier, även känd som Luz, har beslutat sig för att lämna tidningen och kolumnisten Patrick Pelloux har sagt att han också ska sluta.

Båda hänvisar till de traumatiska upplevelserna efter attacken och säger att det inte längre är ”samma sak” utan sina mördade kollegor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Senaste avsnittet i SVT Play