Cineworld är den största biografkedjan i Storbritannien och den näst största i USA.

Brittiska biografkedjan Cineworld bekräftar: Vi stänger biografer

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiska biografkedjan Cineworld bekräftar att man stänger 127 biografer i Storbritannien och 536 i USA på grund av uppskjutna filmpremiärer.

Det innebär att omkring 45 000 anställda blir av med sina jobb, rapporterar Sky News. Förhoppningen är att de kan återanställas när biograferna öppnar igen.

Cineworld är den största biografkedjan i Storbritannien och äger Regal, den näst största i USA. Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har gått ut och uppmanat allmänheten att gå mer på bio för att stötta biografbranschen.

-Jag skulle vilja säga till folk att deras lokala biografer nu har vidtagit åtgärder för att göra ett biobesök coronasäkert. Därför uppmuntrar jag människor att gå på bio, ha trevligt och stötta företagen, säger han enligt Sky News.

Biograferna stänger från och med torsdag. När de kan öppna igen är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.