Cissi Wallin ger ut ”Allt som var mitt” på egen hand. Foto: TT

Cissi Wallin ger ut bok på egen hand

Publicerad

Förlaget som skulle ge ut skribenten och debattören Cissi Wallins bok ”Allt som var mitt” ångrade sig. Nu ger Wallin ut boken på egen hand, meddelar hon via Instagram enligt Svensk Bokhandel. Till Göteborgs-Posten säger hon att hon hade kontakt med flera andra förlag men att inget av dem passade henne.

Anledningen till att bokförlaget Atlas bröt samarbetet med Wallin var att det låtit en expert på tryckfrihet titta på manuset. Experten kom fram till att en utgivning skulle innebära att Wallin riskerade fängelse för förtal. Hon har tidigare dömts för att ha namngivit en person som hon anklagat för våldtäkt.

– Den principiella frågan är viktigare. Jag tycker inte att det ska vara förtal att berätta sin egen historia. Lagen kan tolkas på olika sätt och det måste också prövas i domstol. Jag blir inte rädd för den typen av hot längre, säger hon.

Cissi Wallin kommer att skänka en del av den eventuella vinsten från boken till kvinnojourer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.