”Leia” och ”Chewbacca” på San Diegos gator. Foto: Scanpix

Världens största seriemässa

Uppdaterad
Publicerad

Sci-fi, fantasy och serietidningar i mängder. Den årliga och stjärnspäckade mässan Comic-con i San Diego har dragit igång.

I går drog Comic-Con igång. Det som började som en liten serietidningsmässa på 70-talet, ett konvent med inriktning på science fiction och liknande populärkultur har växt till en jätte.

I dag lockar den stora nördfesten över 130 000 besökare och innehåller nu också fantasy, manga, anime, tv-spel och mycket mer.

Promotar filmer

Det en av de största mässorna i sitt slag och fans vallfärdar från hela världen till San Diego för att delta i paneler, förhandsvisningar och den årliga utklädnings-tävlingen.

Men det är inte bara dedikerade fans som besöker Comic-Con. Filmbolag har upptäckt att det är ett utmärkt tillfälle för att marknadsföra sina filmer, hela Hollywood är där.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.