Cuba Gooding Jr infann sig under torsdagen 31 oktober 2019 i domstol, där han nekade till brott. Foto: Steven Hirsch/AP/TT

Cuba Gooding Jr anklagas för sexuellt ofredande av 15 kvinnor

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Cuba Gooding Jr har nu anklagats för sexuellt ofredande av totalt 15 kvinnor, skriver Variety. Totalt kan han nu ställas inför rätta i tre olika fall, varav ett har anmälts som ett civilmål. Han nekar till anklagelserna.

Han anklagades i augusti för att ha tagit en kvinna på brösten på en bar i New York i början av sommaren. Det senaste fallet gäller en kvinna på en nattklubb i samma stad i början av september. Han infann sig under torsdagen i domstol, där han nekade till brott.

Totalt kan Gooding Jr nu ställas inför rätta i tre olika fall, varav ett har anmälts som ett civilmål. Tolv andra kvinnor har gått ut i medierna och anklagat honom för att ha tafsat, bitit eller försökt kyssa dem på klubbar och barer så långt tillbaka som 2001.

I det första fallet har domaren beslutat att det blir rättegång, men nu dröjer det till januari innan man beslutar om det nya fallet ska tas med i förhandlingarna.

Gooding Jr har nekat till brott och sagt att han inte har gjort några fel, skriver CNN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.