Dags för mellofest – nu drar första deltävlingen igång

Uppdaterad
Publicerad

Nu kör vi – första deltävlingen av årets Melodifestival går av stapeln i Göteborg och bjuder på allt mellan schlagerveteraner till epadunk. Här är allt du behöver veta om morgondagens fest. 

Efter två års uppehåll av pandemi och restriktioner är Melodifestivalen tillbaka på sin sedvanliga turné runtom i landet.

Årets festivalturné inleds på lördag på Scandinavium i Göteborg. Sedan blir det Linköping, Lidköping, Malmö och Örnsköldsvik som står värd för deltävlingarna innan finalen avgörs på Friends arena i Stockholm.

Melodifestivalen 2023

Programledare i år är Farah Abadi och komikern Jesper Rönndahl. Artisten Linda Bengtzing leder årets Förfest och Efterfest.  

Klubbig pop, mello-veteraner och epadunk

I morgondagens deltävling kommer sju bidrag tävla om finalplatserna och först ut i startfältet blir Tone Sekelius, som debuterade i förra årets Melodifestival med låten ”My way”. Årets bidrag ”Rythm of my show” beskriver Tone Sekelius som en klubbig poplåt och skiljer sig mycket från fjolårets. 

– Det är mycket mer attityd än förra året, säger hon till SVT.

Epadunken tar sig även in med Elov & Benys bidrag ”Raggen går”, som utlovar fest, svett och högt tempo.  

Bland andra medverkande finns välkända återkommare som Jon Henrik Fjällgren tillsammans med Arc north feat. Adam Woods, Loulou LaMotte och Victor Crone. Men också en debutant, Talang-finalisten Rejhan som tävlar med låten ”Haunted”.

Cornelia Jakobs gästar

Kvällen invigs med luftakrobater, hattjonglörer och rullskridskoåkare i ett öppningsnummer av världens äldsta turnerande cirkus Brazil Jack.

Utöver tävlingsbidragen kommer även Cornelia Jakobs gästa mellanakten och framföra fjolårets vinnarbidrag ”Hold me closer”.

Melodifestivalen kommer direktsändas i SVT1 klockan 20.00 och går även att se på SVT Play.  

HÄR ÄR STARTFÄLTET I DELTÄVLING 1:

Rhythm Of My Show – Tone Sekelius

Inga sorger – Loulou LaMotte

Haunted – Rejhan

Raggen går – Elov & Beny

Diamonds – Victor Crone

Länge leve livet –  Eva Rydberg & Ewa Roos

Where You Are (Sávežan) – Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2023

Mer i ämnet