Danny och Swingfly till Globen

Publicerad

Danny med låten ”In the club” fick flest röster i den första röstningsomgången och gick direkt till finalen i Globen. Han får sällskap i finalen av Swingfly med låten ”Me and my drum”.

På lördagskvällen var det till slut dags för årets upplaga av Melodifestivalen att dra igång med delfinal nummer ett i Luleå. Och förutom finalklara Danny och Swingfly får Jenny Silver med låten ”Something in your eyes” och Pernilla Andersson med låten ”Desperados” en ny möjlighet att ta sig till Globen i Andra chansen som avgörs i Sundsvall den 5 mars.

Bland de utslagna bidragen fanns bland annat ”On my own”, som hade röstats fram av svenska folket som webbjoker. För framförandet svarade Jonas Mattson.

Nästa vecka fortsätter Melodifestivalscirkusen till Göteborg. Vem som står som segrare efter hela festivalserien, och får representera Sverige i Eurovision Song Contest i Tyskland, avgörs i Globen i Stockholm den 12 mars.

Programledarpremiär
Delfinalen i Luleå innebar också premiär för programledarparet Rickard Olsson och Marie Serneholt, som kommer att vägleda tittarna under Melodifestivalens sex veckor.

Men hela programmet inleddes av utrikesminister Carl Bildt (M) som kortvarigt lämnade utrikespolitiken för att medverka i en sketch i SVT, som gick ut på att det nu var dags att ställa höga krav på artisterna för att lyckas på ”toppmötet” i Tyskland när ESC avgörs.

Anders Silvergren Blåder

Kvällens bidrag

Visa

1) Dilba: ”Try again” (utslagen)

2) Swingfly: ”Me and my drum” (direkt till Globen)

3) Jenny Silver: ”Something in your eyes” (andra chansen)

4) Jonas Matsson: ”On my own” (utslagen)

5) Le Kid: ”Oh my god” (utslagen)

6) Rasmus Viberg: ”Social butterfly” (utslagen)

7) Pernilla Andersson: ”Desperados” (andra chansen)

8) Danny: ”In the club” (direkt till Globen)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer