Lindberg De Geer ny konstchef på Kulturhuset

Uppdaterad
Publicerad

Eirik Stubø får sällskap av bland annat Marianne Lindberg De Geer, Nils Landgren och Kenneth Kvarnström.

Den första juli i år genomfördes sammanslagningen av Stockholms Stadsteater och Kulturhuset med målet att Stockholm ska få ett allkonsthus à la Centre Pompidou i Paris.

Tidigare teaterchefen Benny Fredriksson blir ”storchef” för nya Kulturhuset och har de senaste månaderna arbetat med rekryteringen av underchefer för de olika konstarterna.

Tidigare i veckan läckte det ut att det blir den norske teatermannen Eirik Stubø som blir teaterchef och alldeles nyss presenterades de övriga namnen.

Fint sällskap

Och Stubø får fint sällskap. Bland annat av Kenneth Kvarnström som blir ansvarig för dans och Marianne Lindberg De Geer som blir konst- och designchef.

– Vi måste tillbaka till folkets hus, allaktivitetshuset där både damer och herrar från Östermalm såväl som de från Rinkeby kan känna att det finns något för dem, säger Marianne Lindberg De Geer om framtiden.

De sex konstgenrerna får sju chefer då Sarah Riedel och Nils Landgren delar på ansvaret för musikområdet.

Ett krav i rekryteringsprocessen var att de nya cheferna skulle vara konstnärligt aktiva inom respektive fält.

Reporter i inslaget: Sindra Grahn

Klippning: Pernilla Edholm

Foto: Henrik Norrsell

Alla chefer

Teater:

Eirik Stubø.

Konst- och design:

Marianne Lindberg De Geer.

Litteratur:

Ingemar Fasth.

Dans

Kenneth Kvarnström.

Musik

Sarah Riedel och Nils Landgren.

Debatt:

Johan Wirfält.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.