De kan få Musikförläggarnas pris

Publicerad

Musikförläggarnas Pris 2021 delas ut till årets främsta musikskapare i kategorierna årets kompositör, textförfattare, internationella framgång, genombrott och låt.

Bland de som har chans att kamma hem årets priser finns Ane Brun, Myra Granberg, Mwuana, Daniela Rathana, Molly Sandén, Elias Kapari, Martin ”Max Martin” Sandberg, Oscar Holter och Lova.

”Jag är så stolt och glad för mina nomineringar i Musikförläggarnas Pris 2021! Mina två skivor som kom ut 2020 känns som ett stort och personligt arbete, och fyller en viktig plats i mitt skapande så långt. Och ingenting är bättre än att få bekräftelse på att det man har skapat kan kommunicera in i andras hjärtan och sinnen. Och det är en ära att får vara en del av Sveriges oerhört begåvade låtskrivarkår”, säger Ane Brun i ett pressmeddelande.

Vinnarna utses på galan som äger rum på Grand Hôtel i Stockholm den 12 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.