Mendez featuring Alvaro Estrella tar sig an Drängarna i sin duell i Andra chansen. Foto: Claudio Bresciani /Pontus Lundahl/TT

De möter varandra i Andra chansen

Publicerad

När konfettin nu har landat på marken i Malmö är det dags för Melodifestivalen att styra norrut igen. Det blir Eskilstuna som blir den femte anhalten i den långa vägen till finalen i Stockholm och det är Andra chansen som kommer att gå av stapeln. Nu står det klart vilka bidrag det är som ska möta varandra nästa vecka.

Med den fjärde delfinalen avklarad har alla låtar i årets Melodifestival nu presenterats. Och för de som inte åkt ut men heller inte riktigt nått ända till Stockholm blir det en andra chans i Eskilstuna.

I Eskilstuna ska de åtta låtar som tävlar ställa upp i dueller. Det blir totalt fyra dueller och vinnaren av varje duell säkrar en finalbiljett till Stockholm. Nu står det klart hur duellerna ser ut.

Melodifestivalen 2020

I duell nummer ett möts Anis Don Demina som tävlade i Luleå med låten”Vem e som oss”. Han kommer möta Ellen Benediktson & Simon Peyron som tog sig till Eskilstuna via delfinalen i Malmö. Ellen Benediktson uppmärksammades för att ha kämpat med halsproblem innan deltävlingen.

I den andra duellen hamnar Malu Prytz som gick vidare i Linköping. Hon möter Paul Rey som gick vidare i Göteborg.

Ställs mot favoriten

I den tredje duellen möts en av tävlingens förhandstippade favoriter, Felix Sandman, som var i final för två år sedan. Hans låt ”Boys with emotions” som tävlade i Linköping möter Frida Öhrn med sin ”We are one” som hon tävlade med i Malmö.

Den sista duellen blir slaget om de trallvänligaste låtarna där Mendez feat. Alvaro Estrella med sin ”Vamos Amigos” som han tävlade med i Göteborg ryker i hop med Drängarna som gick vidare i Luleå med sin låt ”Piga och Dräng”.

Andra chansen sänds i SVT 1 och SVT Play den 29 februari klockan 20:00

Här är duellerna i Andra chansen

• Anis Don Demina möter Ellen Benediktson & Simon Peyron

• Malou Prytz möter Paul Rey

• Felix Sandman möter Frida Öhrn

• Mendez feat. Alvaro Estrella möter Drängarna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet