• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industribyggnad på Kongahällavägen, mellan Björlanda och Säve flygplats, på Hisingen i Göteborgs kommun, Västra Götalands län, med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området inom en radie av 3 km att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Anna Nicole Smith beskrevs ofta i media på ett nedsättande sätt vilket bland annat återspeglas i Larry Kings uttalanden om Smith i Rapports dödsruna från 2007. Foto: AP/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Dokumentär om Anna Nicole Smith på gång

Uppdaterad
Publicerad

Efter dokumentärer om kända 90-talskvinnor som Spice girls, Janet Jackson, Britney Spears och Paris Hilton ska Netflix skildra modellen Anna Nicole Smiths liv i en kommande dokumentär.

Anna Nicole Smith blev känd som underklädesmodell och figurerade i tidningen Playboy. Smith var en av 90-talets största sexsymboler och 1993 beslutade den norska riksdagen, Stortinget, att underklädesannonser med Smith fick avlägsnas eftersom de ansågs vara trafikfarliga.

När hon som 26-åring gifte sig med den 89-årige J Howard Marshall stegrades skriverierna om modellen och ett par år senare fick hon en egen realityserie. Anna Nicole Smith dog 2007 vid 39 års ålder av en oavsiktlig överdos.

”Hennes liv förstördes”

Dokumentären, som är under produktion, ska visa tidigare opublicerat material från en dokumentär som aldrig sändes, skriver Variety. Fokus ska vara Anna Nicole Smiths avtryck i kulturen, enligt Netflix.

”Det känns som rätt tillfälle att återvända till ytterligare en ung kvinna vars liv valdes ut och förstördes av vår kultur”, säger regissören Ursula Macfarlane i ett uttalade.

Dokumentären är den senaste i raden om kända kvinnor från 90-talet som ses i ett nytt ljus idag. Anna Nicole Smith beskrevs ofta i media på ett nedsättande sätt vilket bland annat återspeglas i  den amerikanske programledaren Larry Kings uttalanden om Smith i Rapports dödsruna från 2007 (se klippet).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Anna Nicole Smith beskrevs ofta i media på ett nedsättande sätt vilket bland annat återspeglas i Larry Kings uttalanden om Smith i Rapports dödsruna från 2007. Foto: AP/TT
Foto: AP/TT