Drake tillsammans med sina 13 priser från Billboard Music Awards. Foto: TT

Drake slog Adeles rekord på Billboard Music Awards

Uppdaterad
Publicerad

Drake var nominerad till 22 priser och gick hem med 13 statyetter – därmed slår han Adeles rekord från 2012.

2012 vann den brittiska sångerskan Adele hela 12 priser på Billboard Music Awards, ett rekord som höll sig fram till årets upplaga av galan.

Nu innehas rekordet istället av Drake som kammade hem 13 priser på galan i Las Vegas, rapporterar The Guardian. Bland annat så fick han pris i kategorierna Bästa artist, Bästa manliga artist och Bästa rappare.

Cher och Celine Dion uppträdde

Galan bjöd också på flera prominenta uppträdanden. Bland annat var Cher på plats för att ta emot ett ”Ikon-pris” och framförde en glittrig version av superhiten Believe och avslutade med If I could turn back time.

Även Celine Dion var på plats och gjorde en tribute till Titanic, som firar 20 år, med My heart will go on. Uppträdde gjorde också Bruno Mars, som trots att han gjorde en spelning i Stockholm dagen innan var på plats i Las Vegas för att framföra sin senaste singel Versace on the floor.

Tyst minut för Cornell

Dan Reynolds från bandet Imagine Dragons höll en tyst minut för Chris Cornell från Soundgarden som gick bort tidigare i veckan.

Läs mer: Rockstjärnan Chris Cornell är död

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.