Skådespelarna Jan Waldekranz och Electra Hallman i ”De andra”. Foto: Sören Vilks/Dramaten

Dramaten-föreställning om utanförskap ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Premiären av den nyskrivna pjäsen ”De andra” ställs in, efter att arbetet med föreställningen ”inte nått hela vägen fram”. Det meddelar Dramatens teaterchef Eirik Stubø i ett pressmeddelande.

”De andra” var skriven av Jan Waldekranz, som tidigare skrivit och regisserat pjäsen ”Love bombing”. Waldekranz skulle även spela huvudrollen i pjäsen, som enligt Dramaten skulle ha handlat om ”ödesmättade frågor om utanförskap” och behandla teman som alkoholism och varför vissa människor slås ut ur samhället.

– Det är ett undersökande arbete som den här gången inte nått hela vägen fram, därför har jag och Jan Waldekranz kommit överens om att det inte är rättvist vare sig mot uppsättningen eller publiken att gå till premiär, skriver Eirik Stubø i ett pressmeddelande.

Stubø skriver också att Dramaten hoppas på att kunna ta upp arbetet med pjäsen på nytt i framtiden.

Del av forskningsprojekt

”De andra” var ett samarbete med Karolinska Institutet, där publiken och skådespelarnas hjärtaktivitet skulle mätas under frågeställningen ”kan scenkonst betraktas som hälsofrämjande?”. Även forskningsprojektet är något som Stubø hoppas kunna återuppta i framtiden

”De andra” skulle ha haft premiär den 24 januari. Alla köpta biljetter kan återlösas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.