Foto: Carl Bredberg/SvD/TT

Dramaten tillsätter tjänst för att stötta jämställdhetsarbetet

Uppdaterad
Publicerad

I sviterna av metoo-rörelsen och det efterföljande skådespelaruppropet #tystnadtagning tillsätter nu Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm en ny tjänst med uppdrag att driva jämställdhetsarbetet på teatern.

Under hösten vittnade hundratals kvinnliga skådespelare om sexuella trakasserier, kränkningar och övergrepp på landets teaterscener och filminspelningar. I november förra året kallade kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke till sig landets teaterchefer för Dramaten, Kungliga Operan och Riksteatern till ett möte.

Nu har Kungliga Dramaten i Stockholm instiftat en ny tjänst med uppdrag att i samråd med personalchef på teatern driva det fortsatta arbetet kring värderingar, jämställdhet och ledarutveckling. Det bekräftar teatern i ett mail till Kulturnyheterna.

Tjänsten kallas HR-projektledare och ett första uppstartsmöte med teaterns jämställdhets- och mångfaldsgrupp kommer äga rum under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.