Dylanverk lästes upp – från mobilen

Publicerad

En snokande tv-kamera avslöjade att SVT:s Ann Victorin satt med en mobil, dold bakom bokpärmar, och läste upp en låttext av Bob Dylan, när det i dag tillkännagavs att den amerikanske artisten skulle få Nobelpriset i litteratur.

Anledningen till att mobilen fick rycka in som hjälp var att varken Dylans poesibok Tarantula eller hans självbiografi fanns bland böckerna på redaktionen.

– Vi fick veta att Bob Dylan fick priset några minuter efter 13. Jag skulle in och läsa och stod med min mobil och texten fanns där. Det har hänt förut att man har läst från mobilen eller från handskrivna papper. Det spelar ingen roll så länge orden är rätt, skrattar Ann Victorin.

Nobelpriset i litteratur 2016

Precis som många andra blev hon förvånad över valet, men är också nöjd.

– Han är en stor poet och har skrivit en otroligt fin självbiografi.

Låttexten som lästes upp i sändningen var till ”Soon after midnight” som finns på Dylans trettiofemte studioalbum Tempest från 2012.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nobelpriset i litteratur 2016

Mer i ämnet