E-type startar vikingakrog

Publicerad

Martin ”E-Type” Eriksson ger inte upp. Efter att ha fått avslag på sina planer att bygga en vikingaby i Stockholm sätter han tänderna i ett nytt projekt på samma tema en vikingarestaurang.

Det nya tillskottet till restaurangutbudet i Stockholm, Restaurang Aifur, öppnar den 4 november på den turisttäta Västerlånggatan i Gamla stan. På menyn finns rätter från tiden mellan 700-talet och 1100-talet.

Aifur betyder ”Den alltid våldsamma” skriver Martin Eriksson i ett pressmeddelande. Det är också namet på en fors i floden Dnjepr, som vikingarna seglade på österut. Ett av Martins vikingaskepp heter också Aifur.

Drömmen om en Vikingaby håller E-Type fortfarande vid liv.

”Nej, jag ger aldrig upp tanken på att du skall kunna segla ditt vikingaskepp ända in i vikingabyn, men detta är ett fantastiskt steg i rätt vädersträck” skriver Martin Eriksson.

Louise Josborg
Kulturnyheterna

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer