Edward Snowden släpper självbiografi. Foto: The guardian/TT

Edward Snowden släpper självbiografi

Uppdaterad
Publicerad

Visselblåsaren och före detta CIA-anställde Edward Snowden släpper en självbiografi i över 20 länder. Boken ”I allmänhetens tjänst”, som den kommer att heta på svenska, ges ut den 17 september.

Edward Snowden var tidigare anställd av den amerikanska underrättelsetjänsten, och blev känd för omvärlden när han 2013 läckte sekretessbelagda dokument som bland annat visade hur USA bedrev storskaliga övervakningsprojekt.

Han fick fly landet, och nu – sex år senare – släpper han en självbiografisk bok med titeln ”I allmänhetens tjänst”, där han beskriver sin egen roll i det system som han senare beslöt sig för att avslöja.

I Sverige ges boken ut av Leopard förlag.

– Redan efter några sidors läsning blev det uppenbart hur angelägen denna text är, och hur spännande det är att få lära känna människan bakom avslöjandena, säger Moa Elf Karlén, VD och förlagschef, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.