Ring P1 fälls av Granskningsnämnden. Genrebild. Foto: TT

Coronakrisen slår mot lokalradion – flera regioner kan släckas ned

Uppdaterad
Publicerad
Coronapandemin slår mot reklamradion i form av minskade annonsintäkter. Bauer Media, som bland annat driver radiokanalen Mix Megapol, kan behöva släcka ner sina radiosändare i glesbygden om inte den ekonomiska situationen förändras, det rapporterar Kulturnytt i P1.

Coronapandemin slår hårt mot reklamradion i form av minskade reklamintäkter.

Mediebyråernas förmedling av radioreklam minskade med 41,4 procent i april 2020, jämfört med samma period i fjol. Det visar Mediebyråbarometern, enligt Kulturnytt i P1.

”Det känns uppgivet”

En av de aktörer som drabbas ekonomiskt är Bauer Media, som bland annat driver radiokanalerna Rockklassiker, Mix Megapol och NRJ i Sverige, skriver Kulturnytt.

Om inte situationen förändras kan Bauer Media behöva släcka ner sina radiosändare i glesbygden.

– Det är klart att det känns uppgivet. Då tvingas vi prioritera, och en prioritering blir då att se över var vi har råd att sända i framtiden. Som det ser ut i dag skulle vi tvingas att prioritera ner i landsbygd och glesbygd, säger Ted Johansson, vd för Bauer Media, till Kulturnytt.

Står utanför regeringens stödinsatser

Och inga stöd finns att söka.

– I de direkta stöd som man ger till medier räknas av någon outgrundlig anledning inte den kommersiella radion in. Det tycker vi är både orättvist och märkligt, säger Ted Johansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer