Emma Molin ska leda Guldbaggen 2019. Foto: TT

Emma Molin leder Guldbaggegalan 2019

Uppdaterad
Publicerad

Komikern och skådespelaren Emma Molin, främst känd från humorgruppen Grotesco, kommer att leda Guldbaggegalan nästa år. Hon tar över stafettpinnen efter Petra Mede.

– Äntligen får jag komma på Guldbaggegalan, säger Emma Molin.

Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och delas ut sedan 1964 av Svenska filminstitutet för framstående insatser inom den svenska filmen under det gångna året.

De senaste tre åren är det skådespelaren och komikern Petra Mede som varit konferencier, men i år är det dags för en ny person att axla rollen. Emma Molin, även hon komiker och skådespelare, kommer att vara värd för Sveriges största filmpris den 28 januari nästa år.

Emma Molin har viss erfarenhet i rollen som konferencier från Grammisgalan 2018 som hon ledde i vintras. Förutom det är Molin främst känd som en av medlemmarna i humorgruppen Grotesco. Hon är även manusförfattare och har medverkat i en lång rad filmer och tv-produktioner. Hon sommarpratade i Sveriges radio 2018 och kommer att synas i SVT:s På spåret i höst tillsammans med komikern och skådespelaren Hanna Dorsin.

– Vi är oerhört glada att Emma åtagit sig uppdraget att leda Guldbaggen, säger Anders G Carlsson, SVT:s projektledare för Guldbaggegalan 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.