Emma Thompson tackade nej till Trump

Uppdaterad
Publicerad

Det var slutet av 90-talet som den välkända brittiska skådespelerskan tackade nej till en middag med Donald Trump. Vid tillfället var Emma Thompson i Hollywood för att spela in filmen ”Spelets regler”, en film som ansågs anspela på paret Clintons väg till Vita huset.

Emma Thompson blev mycket överraskad när Donald Trump vid ett tillfälle för flera år sedan ringde henne för att bjuda henne på middag, berättar hon i Skavlan. Men den kända skådespelerskan tackade nej till inviten.

Hon hade aldrig träffat Donald Trump tidigare. Den då kände affärsmannen Trump ska även ha erbjudit henne husrum i ett av hans hotell i samband med middagsinviten.

– Jag visste inte vad jag skulle ta mig till, säger hon i Skavlan.

Emma Thompson berättar i Skavlan att hon till slut tackade nej till erbjudandet.

Filmen ”Spelets regler” handlar om en amerikansk guvernör som har siktet inställt på att bli president. Filmen ansågs av flera recensenter anspela på paret Clintons väg till Vita huset. Emma Thompson spelar rollen som guvernörens hustru i filmen.

Skavlan sänds i SVT1 klockan 21.00 den 24 mars eller på SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.