Empire-skådespelare vill ha tillbaka sin kollega Jussie Smollet i tv-serien. Foto: E. Jason Wambsgans/TT

Empire-skådespelarna vill ha Smollett tillbaka i tv-serien

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelarna i tv-serien Empire sluter upp för sin kollega Jussie Smollett, och kräver nu att han ska få fortsätta i serien, skriver E News.

Detta efter att Smollett blivit anklagad för att ha iscensatt en rasistisk och homofobisk hatattack mot sig själv.

”Tillsammans i gemensam front, står vi enade med Jussie Smollett och ber om att vår motspelare, bror och vän ska få komma tillbaka i sjätte säsongen av Empire”, skriver skådespelarna i ett upprop.

Det var i slutet av januari som Empire-skådespelaren polisanmälde ett överfall av två maskerade män som han uppgav hade bundit en snara runt hans hals och hällt blekmedel över honom.

Senare misstänktes han för att ha kokat ihop hela historien själv, och två bröder har erkänt för polisen att de hjälpt Smollett att iscensätta överfallet.

För en månad sedan lade åklagaren ner åtalet mot honom efter en överenskommelse. Hans framtid i den populära tv-serien Empire är fortfarande oviss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.