Kakan Hermansson, Olof Wretling, Erik Haag och Lotta Lundgren prövar livet som popgrupp i SVT:s nya serie Bandet och jag Foto: Pressbild/Nexiko

Erik Haag och Lotta Lundgren tar sig an musikhistorien

Uppdaterad
Publicerad

Från progg till schlager, till synth och sedermera solo. I vår kommer Erik Haag och Lotta Lundgren tillbaka till rutan. Genom den fiktiva popgruppen L.E.K.O tar de tillsammans med Kakan Hermansson och Olof Wretling åter ett grepp om vår samhällshistoria, och den här gången via musiken.

Senast såg vi kvartetten gestalta den svenska emigrationen till Amerika i Bye Bye Sverige. Härnäst kommer nu Bandet och jag, en tv-serie om en popgrupps uppgång och fall i Sverige under 1970- till 1990-talet.

– Jag vet att tittarna, precis som jag själv, längtat efter en ny serie av det här begåvade gänget som lyckas förena kunskap och humor på ett helt unikt sätt. Den här gången är jag lika nyfiken på vad de kommer att lyckas gräva fram om tiden, som jag är på bandets scenkläder, säger Eva Beckman, programbeställare SVT, i ett pressmeddelande.

Tv-serien kommer handla om popgruppen L.E.K.O:s utveckling genom åren, från den alternativa musikscenen, melodifestivalen, syntmusiken och även medlemmarnas sedermera solokarriärer.

Sammanlagt består Bandet och jag av fyra delar och kommer visas på SVT under våren 2019.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.