Spekulationer om narkotikabruk har tillbakavisats av ESC-vinnaren Måneskin. Ett drogtest av sångaren Damiano David visade negativt. Foto: Sander Koning/TT

Efter spekulationerna – ESC-vinnare hade inga droger i kroppen

Uppdaterad
Publicerad

Tv-bilder från Eurovision song contest-finalen väckte spekulationer om att en av medlemmarna i vinnargruppen Måneskin snortade narkotika i direktsändning. Så var inte fallet, meddelar arrangören EBU.

Bilder från lördagens direktsändning visade hur sångaren Damiano David böjde sig ner med ansiktet över bordet. Detta tolkades av vissa som att sångaren snortade narkotika.

När spekulationerna tog fart begärde det italienska bandet att få genomföra ett drogtest. Det har nu genomförts och resultatet är negativt, meddelar EBU i ett pressmeddelande.

Eurovision song contest 2021

”Inget droganvändande förekom i green room och vi betraktar saken som avslutad”, skriver EBU i uttalandet.

”Tar inte droger”

Damiano David har själv förklarat rörelsen med att en annan bandmedlem råkat slå sönder ett glas som stod på bordet. Redan på finalkvällen kommenterade Damiano David spekulationerna.

– Jag tar inte droger. Snälla ni, håll inte på sådär, det är inte kokain, sade han då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2021

Mer i ämnet