Rafal representerar Polen i årets Eurovision. Foto: Andres Putting/EBU

Eurovisionmedlem smittad av covid-19

Publicerad

En person i den polska Eurovisiondelegationen har testat positivt för covid-19. Det skriver EBU i ett pressmeddelande under lördagen.

Nu sätts flera personer i karantän i väntan på nya testsvar.

På lördagsförmiddagen testade en medlem i teamet bakom det polska Eurovisionbidraget positivt för covid-19.

”Personen hade senast varit i arenan under torsdagen när hela delegationen kunde uppvisa negativa covid-19-resultat”, skriver EBU i ett pressmeddelande.

Nu sätts polska artisten Rafal och samtliga personer i delegationen i karantän i väntan på nya testsvar. Det innebär att gruppen tvingas ställa in sin medverkan vid Eurovisions öppningsceremoni under söndagen.

Snabbtester var 48:e timme

Som en säkerhetsåtgärd under repetitionerna måste samtliga personer som närvarar i arenan genomföra snabbtester för covid-19 var 48:e timme. I förebyggande syfte har samtliga länder dessutom fått förinspela ett liveframträdande i den händelse att man inte skulle kunna närvara under deltävlingarna eller finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.