Såhär såg Expressens matsajt Mitt kök ut i dag. Foto: Skärmdump Expressen/Twitter

Expressen utsatt för hackning – utger sig för att vara IS

Uppdaterad
Publicerad

Expressens matsajt ”Mitt kök” hackades på söndagsmorgonen. Personen bakom intrånget utger sig för att representera terrorgruppen Islamiska Staten, skrev Expressens chefredaktör Thomas Mattsson på Twitter.

”Tyvärr har Expressen.se nu på morgonen utsatts för olaga dataintrång av någon som utger sig för att vara terrorgruppen IS. Vi beklagar”, skrev Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Under tiden den hackade sidan låg uppe visades texten ”Hacked by Islamic state (ISIS). We are everywhere ;)”. Expressens styrde inlednings om trafiken så att läsarna i stället hamnade på startsidan, men nu är Mitt kök online som vanligt igen.

Medier

– Det är omöjligt att veta vem som ligger bakom det här. Men det är naturligtvis ett oskick att man stör myndigheter och medier, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson till TT.

I går, lördag, drabbades Västerås flygplats av en liknande hackning, även den händelsen är polisanmäld. Även ett Kalmarföretag drabbades av ett liknande intrång på söndagen, rapporterar Smålandsnytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet