Lady Gaga som Patrizia Reggiani. Foto: EPA/TT

Familjen Gucci kritiserar Lady Gaga-film

Uppdaterad
Publicerad

Filmen House of Gucci med Lady Gaga och Adam Driver i huvudrollerna planeras ha premiär i november i år. Filmen skildrar torpedmordet på ett av Guccio Guccis barnbarn 1995. Nu kritiserar familjen regissören Ridley Scott för att ”stjäla familjens identitet”.

Trots att bara ett antal fotografier hittills synts ur filmen House of Gucci är Patrizia Gucci – barnbarnsbarn till Guccio Gucci och syssling till den mördade Maurizio Gucci – orolig för att filmen kommer att inkräkta på familjens privatliv.

– Vi är genuint besvikna. Jag talar för hela familjens räkning. De stjäl en familjs identitet för egen vinning och för att öka Hollywoodsystemets inkomster. Vår familj har en identitet, och rätt till privatliv. Vi kan prata om allt, men det finns en gräns som inte får överträdas, säger hon till nyhetsbyrån AP.

Inget svar från Scott

Patrizia Gucci säger till nyhetsbyrån att hon försökt komma i kontakt med Ridley Scott via hans fru utan att få svar. Familjen är oroliga för att profilerade skådespelare anlitats för att spela familjemedlemmar som inte haft mycket med Maurizio Gucci att göra, bristen på kontakt från produktionsbolaget och vad de anser vara felaktigheter i boken filmen bygger på.

Modehuset Gucci samarbetar med produktionen, men familjen har varit frånkopplad från lyxmärket sedan 1993.

Ridley Scott och produktionsbolaget har inte svarat på AP:s frågor och Patrizia Gucci säger att familjen kommer att bestämma hur de ska vidare efter att de sett filmen.

Maurizio Gucci mördades 1995 av en okänd gärningsman. Hans exfru Patrizia Reggiani dömdes för att ha beställt mordet och satt 16 år i fängelse. Lady Gaga spelar Patrizia Reggiani och Adam Driver spelar Maurizio Gucci.

Även Patrizia Reggiani har uttryckt irritation över filmen och att porträtteras av Lady Gaga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer