Mohombi framför låten Winners. Foto: Pontus Lundahl/TT

Favoriterna höll – Mohombi och Mariette till final

Uppdaterad
Publicerad

Favoriterna höll hela vägen i mål. Mohombi och Mariette tog sig direkt till final i Melodifestivalens deltävling i Luleå.

Den utlovade flygscenen blev det ingenting av. Men Mohombi tog sig direkt till final ändå.

– Det var sådan lättnad när jag gick vidare. Jag kände att nu kör vi. Kör bara kör, säger han.

Melodifestivalen 2020

– Vi står här uppe nakna, höll jag på att säga, och öppnar oss. Det är naket att stå där som artist. Utan alla röster och alla er där hemma så går det inte att vinna.

I finalen får Mohombi sällskap av Mariette.

– Det är inte klokt, det här är helt galet, säger artisten som nu är klar för sin fjärde final i Melodifestivalsammanhang.

”Kan gå hur som helst”

Och trots finalvanan kände hon sig inte säker här i Luleå.

– Det kändes bra på scenen och jag har ett så fint stöd där ute. Men det är en tävling, det kunde gått hur som helst, säger hon.

Kvällens vinst var en lättnad för Melloveteranen.

– Det blir så övermäktigt. Det kokar i den här arenan och jag vet att man har så mycket fina människor som stöttar mig. Jag blir så rörd, säger Mariette.

Både Mohombi och Mariette har varit favoriter hela veckan – även om publikundersökningen i fredags utlovade en möjlig skräll.

Drängarna och Anis Don Demina tog sig till andra chansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet