Omslagsbild till Elena Ferrantes ”Hennes nya namn” Foto: Norstedts

Ferrantes bok blir TV

Uppdaterad
Publicerad

Ferrantes hyllade romansvit om resan från barndomen till författarskapet ska bli tv-serie på 32 delar. Serien spelas in i Italien och förväntas bli klar 2018.

Nu står det klart att Elena Ferrantes romansvit kommer att bli TV. Enligt New York Times ska den så kallade Neapelkvartetten bli en TV-serie på 32 avsnitt. Regissör blir Saverio Costanzo, som även samarbetar med Ferrante i manusarbetet. Serien spelas in i Italien, på italienska. Om allt går enligt planerna sänds serien 2018.

Romansviten, som gestaltar resan från barndomen till författarskapet i fyra delar, har fått lysande recensioner världen över. I den ingår de fyra titlarna ”Min fantastiska väninna”, ”Hennes nya namn”, ”Den som stannar, den som går : åren mitt i livet” och ”Stranden om natten”.

Skriver under pseudonym

Elena Ferrante skriver under pseudonym, och har lyckats hålla sig anonym sedan debuten 1992. Men hösten 2016 avslöjade en journalist hennes troliga identitet, något som mötte stark kritik då det ansågs irrelevant och integritetskränkande. Ferrante har själv aldrig bekräftat sin verkliga identitet.

Läs också:

Författarens hemliga namn kan vara avslöjat

Elena Ferrante – Min fantastiska väninna

Recension: Moraliskt utmanande i ”Den som stannar, den som går”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.