Filippa Bark får egen kortserie

Publicerad

Supertönten Filippa Bark har fått en egen kortserie. Fem minuter varje onsdag får vi ta del av Filippa och hennes bästis Monikas vardag i skolan.

-Det är jättespännande och väldigt nervöst eftersom jag vet att förväntningarna är så stora på serien, säger Filippa Bark, eller rättare sagt Sissela Benn som hon egentligen heter.

Sissela var för 1,5 år sedan helt okänd för tv-publiken. Genom sin medverkan i SVT:s Robins och Melodifestivalen 2007 så har hon med sin glasögonprydda, lite nördiga karaktär slagit igenom på bred front.

-Jag har gått från 0 till 100 tack var den lilla glasögonormen. Det var en jävla fullträff med den karaktären, skrattar hon.

När kommer du att själv tröttna på att spela en fjortonårig nörd?
-Ha ha, ja det beror på vilket sammanhang det blir i men visst jag har en del nya karaktärer som jag kommer att ägna mig lite mer åt än Filippa.

Målgruppen för ”Centralskolan” är unga vuxna, men det är enligt Sissela ”definitivt inget barnprogram”. Serien är skriven av humorgruppen Einsteins Kvinnor och gruppens fyra medlemmar spelar alla roller. Gruppen består av Sissela Benn, Emma Hansson, Jesper Rönndahl och Simon Svensson.

Centralskolan ligger mellan två humorsatsningar ”Ståupp” och ”Grotesco” som båda startar den 31 oktober.

Karolina Jonason

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer