Film om Bob Dylans tidiga karriär stoppad

Uppdaterad
Publicerad

En ny skildring av Bob Dylans tidiga musikkarriär, en så kallad biopic, har stoppats på grund av coronapandemin. Den amerikanska skådespelaren Timothée Chalamet skulle ha spelat den unge Dylan, men inspelningarna är uppskjutna på obestämd tid, rapporterar NME.

Arbetstiteln är Going electric, då filmen fokuserar på Dylans unga år och perioden då han introducerade elektriska instrument i sin musik. Filmen kan omöjligt spelas in under rådande omständigheter, säger den tilltänkte cinematografen Phedon Papamichael.

– Jag tror inte att projektet är helt dött, men det går inte att få till just nu. Det beror på att vi behöver filma på små klubbar med en hel del statister i 60-talskläder, hår och smink, säger han till Collider.

Timothée Chalamet är mest känd för sin genombrottsroll i Call me by your name och spelade nyligen i Greta Gerwigs Unga kvinnor.

Fler storfilmer vars inspelningar skjutits upp eller försenats på grund av coronaviruset är bland andra:

Avatar: uppföljaren skulle ha haft premiär i slutet av 2021, men skjuts upp ett år.

Ghostbusters: Afterlife: Sommarens planerade premiär skjuts upp till nästa sommar (2021).

Batman: Robert Pattinson axlar den svarta manteln, men inte i sommar som planerat utan våren 2022.

The Matrix 4: Flyttades från maj 2021 till april 2022.

No time to die: Den uppskjutna premiären av den nya Bond-filmen blev spiken i kistan för brittiska biografer för några veckor sedan. Nu ska den ha premiär våren 2021.

West side story: Flyttades från december i år till december nästa år.

A quiet place part II: Uppföljaren till den tysta skräckisen med John Krasinski och Emily Blunt flyttades från mars 2020 till september 2020 till april 2021.

Black widow: Har också flyttats fram ett flertal gånger, nuvarande datum: Maj 2021.

Wonder woman 1984: Skulle ha haft premiär i somras, men har flyttats till i december.

Mission impossible 7 och 8: Nya planerade premiärer är november 2021 respektive 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.