Charles Manson (till vänster) ledde sekten. Mary Harron (till höger) ska göra en film om dem. Foto: TT

”American psycho”-teamet gör film om Mansonfamiljen

Uppdaterad
Publicerad

Manusförfattaren Guinevere Turner och regissören Mary Harron samarbetar igen för att göra ”The Family”.

Mary Harron är kanske mest känd för filmen ”American Psycho” med Christian Bale i huvudrollen. Nu tar hon sig an en annan amerikansk psykopat, nämligen Charles Manson och hans sektmedlemmar. Det rapporterar Deadline Hollywood.

Manuset baserat på två böcker

Guinevere Turner, som skrev manus till ”American psycho”, har baserat ”The Family” på två böcker. Den ena är boken med samma namn som skrevs av författaren, och tillika The Fugs-sångaren, Ed Sanders. Den andra är “The Long Prison Journey of Leslie van Houten: Life Beyond The Cult” som skrevs av Karlene Faith.

Följer Faith och tre av mördarna

Filmen fokuserar på Faiths tid som kriminologstudent i början av 70-talet. Vid sidan av studierna undervisade hon på ett fängelse där tre av kvinnor från Mansonfamiljen satt på livstid. Under deras undervisning försöker Faith hjälpa kvinnorna transformeras ut ur sektlivet och förstå vad de har begått för brott.

Manuset är färdigt och castingprocessen är igång. Inspelningen är tänkt att börja till sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.