Mikael Persbrandt och Anna Odell vid presskonferensen för filmen Anna Odell Untitled i Film Västs studio i Trollhättan. Foto: TT

Anna Odells nya film leker med identiteter

Publicerad

Konstnären och filmregissören Anna Odells nya långfilm handlar om manliga och kvinnliga identiteter.
– Jag har varit känd som den galna, gränslösa konstnären som man inte vet vad hon ska hitta på [...] I den här filmen så leker jag med det, säger Anna Odell.

Hon står både framför och bakom kameran i den nya filmen, med titeln Anna Odell untitled. En film som enligt Odell fått växa fram.

– Jag gör inte upp så mycket en färdig plan vad det ska bli från början, för att då skulle jag för det första inte vara öppen för undersökningen och jag skulle bli så jäkla besviken om det inte blev som jag hade tänkt mig, säger Anna Odell.

Hyllades för sin debutfilm

Hon har fått stor uppmärksamhet för sina tidigare projekt. Examensarbetet från Konstfack – Okänd, kvinna 2009–349701 – skapade kontroverser och hennes långfilmsdebut Återträffen (2013) belönades med guldbaggar för både bästa manus och bästa film. 

Om den senaste filmen röner lika stora framgångar återstår att se. Anna Odell untitled har premiär nästa höst. Enligt skådespelaren Mikael Persbrandt var det dock en spännande inspelning.

– Varje dag har varit ett äventyr och det har också funnits plats för en del reflektioner över manligt och kvinnligt och de strukturer som har varit aktuella den senaste tiden, säger Mikael Persbrandt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer