Beatriz Seigner mottar Stockholm Impact award vid Stockholms filmfestivals prisutdelning. Foto: Christine Ohlsson/TT

Beatriz Seigner vinner Stockholm Impact Award

Uppdaterad
Publicerad

Årets vinnare av Stockholms internationella filmfestivals pris Stockholm impact award blir den brasilianska regissören Beatriz Seigner för filmen Los Silencios.

Regissören Beatriz Seigner har skapat årets mest omtalade brasilianska film. Den beskrivs av Stockholms filmfestival som en eterisk verklighetssaga, där det övernaturliga möter politisk konflikt.

Beatriz Seigner är filmproducent, manusförfattare och regissör. Hon regidebuterade 2009 med filmen Bollywood Dream – O sonho bollywoodiano. Los Silencios är hennes andra långfilm, som har visats på filmfestivalen i Cannes och utspelar sig i Amazonas, på gränsen mellan Brasilien, Colombia och Peru.

Film som speglar samtiden

Stockholm impact award instiftades 2015 av Stockholms stad tillsammans med Stockholms internationella filmfestival för att lyfta fram kvalitetsfilm som speglar vår samtid. Priset ämnar att stärka Stockholm som filmstad internationellt, och syftar till att lyfta fram filmens möjlighet att påverka och förändra och inte väja för för brännande frågor. Prisstatyetten är designad av den kinesiska konstnären Ai Weiwei.

Prispotten ligger på en miljon kronor, vilket gör det till ett av världens största filmpriser, värdemässigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.