World of Warcraft-spelare och Duncan Jones. Foto: Scanpix/Ap

Bowies son gör World of Warcraft-film

Uppdaterad
Publicerad

Duncan Jones får regissera när det enormt populära dataspelet till slut ska bli till långfilm.

Filmregissören Duncan Jones, som också råkar vara skivaktuella rockräven David Bowies son, har bekräftats som regissör till den kommande ”World of Warcraft”-filmen. Det rapporterar brittiska BBC Newsbeat.

På sin meritförteckning har Jones till exempel sci-fi-thrillern ”Source Code” med Jake Gyllenhaal från 2011 och sci-fi-dramat ”Moon” från 2009. Hans medverkan bekräftas både av World of Warcraft och av regissören själv, på Twitter.

Behåller spelets miljö

”World of Warcraft” (WoW) är titeln på några av världens största ”MMORPG-spel” – vilket innebär att många spelare interagerar med varandra i en virtuell värld. Skapare är Blizzard Entertainment och det sägs att WoW har över 12 miljoner abonnenter.

Långfilmen ska utspelas i ”World of Warcraft”-världen, där en av fraktionerna i kampen blir huvudpersoner. Manuset skrivs av Charles Leavitt, men några detaljer vill man inte avslöja än. Filmarbetet börjar i år och premiären är planerad till 2015.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.