Carrie Fishers hund Gary Fisher och Mark Hamill är med i Star Wars: The Last Jedi båda två. Foto: TT

Carrie Fishers hund är med i senaste Star Wars

Uppdaterad
Publicerad

Carrie Fisher gick bort i december förra året och rollen som general Leia i Star Wars: The Last Jedi blev hennes sista. Hennes evige följeslagare på senare år, hunden Gary Fisher, gör däremot sin filmdebut.

Det var uppmärksamma Star Wars-fans som såg en rymdhund de tyckte påminde om Gary på en bild från The last Jedi som släpptes av filmtidningen Empire, enligt the Telegraph.

Fansen frågade regissör Rian Johnson om det i själva verket var kändishunden Gary i egen hög person, vilket Johnson bekräftade på Twitter.

”Yes! Wow, good eye”, skrev Rian Johnson.

Skådespelarna Kelly Marie Tran och John Boyega i Star Wars: The Last Jedi. Till vänster i bild synd en något förklädd Gary Fisher. Foto: TT/David James/Lucasfilm

160 000 följare

Gary Fisher bekräftade senare sin medverkan via sitt eget twitterkonto. Gary, som är en fransk bulldog, har över 62 000 följare på Twitter och 160 000 på Instagram. Han blev känd i samband med pr-kampanjen inför Star Wars: The Force Awakens, då Carrie Fisher tog med honom till både talkshows och pressevents.

Sedan Carrie Fishers tragiska bortgång i december 2016 bor Gary med hennes före detta assistent i Kalifornien.

På premiären av Star Wars: The Last Jedi för kändiseliten i Hollywood under lördagen, dedikerade regissör Rian Johnson kvällen till Carrie Fisher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.