Den hyllade tv-serien får en tredje säsong. Serien baseras på Margaret Atwoods (till vänster) roman med samma namn och Elisabeth Moss (till höger) återvänder i rollen som Offred. Foto: TT/Johan Strauss/George Kraychyk

Då kommer nya The handmaid's tale

Publicerad

Den populära serien The handmaid's tale som baseras på Margaret Atwoods klassikerroman får en tredje säsong i år, skriver Dagens Nyheter.

Den nya säsongen börjar sändas den 6 juni och totalt blir det 13 avsnitt, enligt filmsajten The Wrap. Skådespelaren Elisabeth Moss kommer att spela huvudrollen Offred även i den kommande säsongen.

Det är sedan tidigare känt att Margaret Atwood har skrivit en uppföljare till sin roman från 1985 som släpps i september i år.

The handmaid's tale är en dystopi som utspelar sig i det fiktiva landet Gilead där kristna fundamentalister har tagit makten.

Serien visas på HBO Nordic i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.